2023

Nieuws 2023

Isabel Sharp wint Internationale Junioren Driedaagse EPZ Omloop van Borsele 


Isabel (Izzy) Sharp is de winnares van de 38ste EPZ Omloop van Borsele voor junior vrouwen. Ze was over drie dagen koers rondom 's – Heerenhoek de beste.  


Sharp legde de basis voor haar overwinning vrijdagavond in de individuele tijdrit. Deze won ze met overmacht. Gisteren kwam haar trui niet meer gevaar. In de afsluitende en laatste etappe van vandaag werd het toch nog spannend. De Italiaanse Venturelli won een aantal tussensprints en was daarmee een direct gevaar voor de leiderstrui van Izzy Sharp.


Venturelli begon met een achterstand van 11 seconden, maar dit liep plots terug tot 4 seconden. Met nog 10, 6 en 4 seconden te verdelen aan de meet kon de uitslag nog verschillende kanten op gaan. 


Het was uiteindelijk Célia Gery, namens team Frankrijk die in de eindsprint nipt Nikki Souren (WV Schijndel) en Cat Ferguson (Team Great – Brittian).  

De Zeeuwse inbreng kwam ook vandaag van Julia Lindhout. Zij kwam in het peloton op een 77ste plaats over de finish.  


Uitslagen /Results 2023

Huzarenstukje Theodor Storm in EPZ Omloop van Borsele 


Theodor Storm heeft met overmacht de 38ste EPZ Omloop van Borsele voor junioren gewonnen. De 18 jarige Deen reed op ongeveer 25 kilometer van de meet weg van zijn vier medevluchters en kwam solo over de finish aan de Kuijpersdijk. Tweede werd zijn ploeggenoot bij NPV Carl Ras Roskilde Patrick Boje Frdykjaer.  


De junior heren hadden er duidelijk zin in vandaag en hadden flink de sokken erin. Al na ongeveer 50 kilometer brak het peloton in 4 stukken. Na ongeveer 70 kilometer kwamen de eerste en tweede groep bij elkaar in een grote omvangrijke groep van ongeveer 42 renners. Op 50 kilometer sprongen er 4 renners weg. Zij kregen een voorsprong van ongeveer 20 seconden.


Storm demarreerde uiteindelijk uit de kopgroep om vervolgens zijn voorsprong gestaag uit te bouwen naar ongeveer 30 seconden. Achter de ongenaakbare koploper werd het ook nog een interessante race. Daar maakten in eerste instantie 9 renners en later 7 renners zich los van de eerste groep. In deze groep zaten maar liefst 3 ploeggenoten van NPV Carl Ras Soskilde. Zij verdedigden met verve de voorsprong van Storm, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. 

Senna Remijn was de beste Zeeuw op de 40ste plek.Uitslag 2023


  Silje Bader zegeviert in tweede etappe EPZ Omloop van Borsele  22-04-2023

   

  Silje Bader is de winnares geworden van de tweede etappe in de internationale junioren driedaagse. De 17 jarige renster afkomstig uit Warmenhuizen reed de gehele koers attent mee vooraan en had ook nog genoeg over om al haar concurrentes erop te leggen in de massapsrint.


  Tweede werd Anna vanderaerden uit België en derde werd Viriginia Iaccarino uit Italië. 


  De weersomstandigheden waren herfstachtig te noemen wat resulteerde in een ontstuiming koersverloop. De juniores kregen 77 kilometer voor de wielen verdeeld over 3 rondes van 24 kilometer. Na de eerste doorkomst aan de Kuijpersdijk was het peloton in twee stukken geslagen, maar kwam later toch weer bij elkaar om zich op te gaan voor een massasprint. 


  De Nederlandse inbreng kwam tijdens deze etappe van Julia Lindhout. De uit Sint – Maartensdijk afkomstige renster had het zwaar vandaag, maar reed de wedstrijd wel op. Ze was als 110de binnen. Er gingen 140 rensters van start, waar er 130 de finish haalden.  


  Morgen gaat de EPZ Omloop van Borsele voor de junioren vrouwen verder met de derde etappe. Het peloton krijgt dan 71 Borselse kilometers voorgeschoteld. De koers is live te volgen via de LiveTicker en de social media kanalen. 

  Linda Zanetti wint 38ste editie van de EPZ Omloop van Borsele 22-04-2023


  Linda Zanetti is de namens UAE Development de winnares van de EPZ Omloop van Borsele. Audrey Cordon – Ragot won de pelotonsprint. De Francaise komt normaliter uitvoor Human Powered Health Cycling, maarvandaag reed ze voor het Franse nationale team.


  Nora Tveit mocht zich voor hettweede jaar op rij de nummer 3 van de Omloop van Borsele noemen.


  De koers bleef lange tijd rustig, maar half koers besloot Anastasia Carbonari (UAE) op avontuur te gaan. Ze kreeg echter geen grotere voorsprong dan 30 seconden. Met ongeveer nog 30 kilometer te gaan besloten Linda Zanetti en Femke Beuling (WV Drenthe) het te gaan proberen. Zanetti's move was opvallend, omdat zij alle tussensprinten aan de meet in 's – Heerenhoek al won. Beuling kon in de finale het tempo van de sterke Zanetti meer bijbenen. Zanetti behield genoeg marge om solo over de finish te komen.


  Rosita Reijnhout, Maureen Arens en Noor Dekker finishten allen in het peloton. Eline van Rooijen blijft leidster in het klassement van de Topcompetitie. 


  Voor de Elite Vrouwen staat er dit weekend niks meer op hetprogramma. Morgen gaat de EPZ Omloop van Borsele verder met de afsluitende etappe voor de junior vrouwen en de klassieker voor de Junior Heren. 

  Individuele tijdrit junior vrouwen  21-04-2023


  Izzy Sharp snelste in openingstijdrit Internationale Junioren Driedaagse EPZ Omloop van Borsele


  Izzy Sharp heeft goede zaken gedaan om de opvolgster te worden van haar landgenote Zoe Bäckstedt in de Internationale Junioren Driedaagse. Ze won vanavond de openingstijdrit over 14 kilometer in een tijd van 19:38:52.


  Tweede werd Federica Venturelli namens Valcar in een tijd van 19:52:55. Cat Ferguson, eveneens namens team Groot - Brittannië, werd derde in een tijd van 19:59:08.


  Ferguson was de eerste van de avond die een serieuze richttijd neerzette. Ze dook als eerste onder de 20 minuten met een tijd van 19:59:08. Daarna was het aan één van de favorieten voor het eindklassement; Izzy Sharp. Sharp wordt, gezien haar overwinning vorig jaar in het jongerenklassement, gerekend tot de favorieten voor de eindoverwinning dit jaar. Het was haar taak dus om haar landgenote uit de hotseat te rijden en dat deed ze met groots gemak. Ze noteerde een eindtijd van 19:38:52. Hiermee verbeterde ze zich ook ten op zichte van vorig jaar. Toen noteerde ze een eindtijd van 19:51:03.


  Izzy Sharp is als vanzelfsprekend ook de eerste leidster in het klassement en ook de eerste drager van de Martens Groene Punten trui. De beste jongere was Cat Ferguson en start morgen in de witte Dethon jongeren trui en Zoë van Velzen start in de blauwe Scheldeoord / de Landing sprinterstrui.

  Julia Lindhout presteerde ook goed vanavond. De juniore afkomstig uit Sint – Maartensdijk had 21:02:01 minuten nodig om het winderige parcours af te leggen en werd daarmee 42ste van 140 rensters. Morgen staat de tweede etappe voor de junior vrouwen op het programma: een rit in lijn over 72 kilometer. Om 10:30 uur gaan de rensters van start. De verwachte finishtijd is omstreeks 12:30 uur aan de Kuijpersdijk in 's – Heerenhoek. De EPZ Omloop van Borsele duurt nog tot en met zondag.

  Uitslag individuele tijdrit Elite Vrouwen 21-04-2023 

   

  Ilse Pluimers zegeviert in de individuele tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele


  Ilse Pluimers is de winnares geworden van de individuele tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele. De renster uitkomend voor AG Insurance – Soudal Quick – Step cycling werkte het 20 kilometer lange parcours in een tijd van 27:43:65 minuten als snelste af. Tweede werd Karlijn Swinkels namens Jumbo – Visma in een tijd van 28:01:21. Derde werd Anne Knijnenburg namens WV Schijndel. Zij had 28:12:81 minuten nodig om binnen te komen.

  De weersomstandigheden trokken duidelijk een wissel op het wedstrijdverloop. De gehele avond was het aangenaam lenteweer, maar net na 20:00 uur sloeg het weer om. De wind stak de kop op en het regende af en toe pittig. Dit kende voor de koers helaas een aantal slachtoffers, zoals de Franse kampioene tijdrijden Audrey Cordon – Ragot. Zij kwam niet verder dan een tiende plaats.

  De Maureen Arens uit Kruiningen werd knap 13de in een tijd van 30:04:81 minuten. Noor Dekker en Rosita Reijnhout werden respectievelijk 26ste en 31ste. Er stonden 46 rensters aan het vertrek.

  Enkele rensters zullen morgen ook van start gaan voor de rit lijn. De EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen start morgen om 14:00 uur voor een koers over 133 kilometer. De verwachte eindtijd is om 17:30 uur.  Bekijk prachtige foto's van de tijdrit. Klik hier.
  Fotograaf Jacco Quist

  Wielerkrant 2023


  Download de Wielerkrant van de 38ste EPZ Omloop van Borsele of klik hier om door te bladeren

  EPZ OMLOOP VAN BORSELE PROFITEERT VAN GROEI VROUWENWIELRENNEN

   

  De EPZ Omloop van Borsele kent volgende week alweerhaar 38ste editie. En ook dit jaar kan ‘s - Heerenhoek weer rekenen op eenbomvol programma met een internationaal deelnemersveld.

   

  Het verhaal van de EPZ Omloop van Borsele isinmiddels bekend: het was jarenlang één van de grote afspraken in het voorjaarvoor het internationale vrouwenpeloton. Na de introductie van het volledige traditionele Waalse voorjaar voor de vrouwen verplaatste de internationale wielerkaravaan zich van Zeeland naar de Belgische en Nederlandse heuvellanden.


  Het wielercomité liet zich niet kennen, en bleef zich, in tegenstelling tot andere comités die met dezelfde problematiek kampten, gewoon doorgaan met het organiseren van het internationale wielerweekend. En qua aansprekende winnaars had het comité eigenlijk geen klagen. Op de winaarslijst zijn inmiddels de namen van onder meer ex -wereldkampioen Elisa Balsamo en internationale topper Lorena Wiebes bij geschreven. Nu het vrouwen wielrennen steeds verder groeit en de profploegen groter worden, kan ook het wielercomité weer rekenen op grotere belangstelling van profploegen.


  De teams die volgend weekend een gooi doen naar de overwinning zijn onder andere de formaties van Jumbo - Visma en Lotto -Dstny. Beide internationale top teams komen bovendien ook met een Zeeuwse in de gelederen aantreden. Rosita Reijnhout en Quinty van de Guchte, allebei eerstejaars profs, geven namens hun nieuwe ploeg acte de présence. De overigeZeeuwse inbreng komt van Britt de Grave, eveneens eerstejaars prof bij GT Krushen Maureen Arens. Arens rijdt inmiddels al enkele jaren bij AG Insurance NXTGTeam, het vrouwenteam van Patrick Lefevre.

   

  Alle vier de dames kenden een sterk voorjaar en reden al meerdere goede uitslagen in internationale wedstrijden. Vooral Brittde Grave viel op door haar aanvallende manier van koersen.

   

  Verder mag het wielercomité ook het vrouwenteam vanUAE en Parkhotel Valkenburg verwelkomen.


  Welke renster er in de voetsporen treedt van onder andere Marianne Vos, Ellen van Dijk en Kirsten Wild is op zaterdag 22april rond 18:00 uur bekend.

  De wedstrijd is via de social media kanalen en deLiveTicker te volgen. Ook volgen er videoverslagen en is de wedstrijdlive aan de Kuijpersdijk te volgen.

  EPZ OMLOOP VAN BORSELE KRIJGT NA TWEE JAAR NIEUWE NAAM OP DE ERELIJST JUNIOR VROUWEN

   

  Het tijdperk Bäckstedt wordt aankomend weekend in ‘s – Heerenhoek definitief afgesloten. Elynor Bäckstedt won in 2019 de internationale junioren driedaagse en doordat de koers wegens Corona twee jaar niet kon doorgaan, diende de bijzondere gelegenheid zich aan dat jongere zus Zoe Bäckstedt haar oudere zus kon opvolgen als winnares.

   

  Dit jaar geen Bäckstedts meer aan het vertrek. De twee zussen maken inmiddels furore bij respectievelijk EF Education First en Trek – Segafredo. Een renster die een gooi zou kunnen naar de eindzege is de eveneens Britse Izzy Sharp. Vorig jaar was ze al de beste jongere en daarmee is ze gelijk voor dit jaar een belangrijke kandidate voor de eindzege.

   

  De internationale wielerdriedaagse telt mee voor de Nations Cup, waarin teamprestaties leidend zijn. Als we kijken naar teams die goed voor de dag zullen komen in ‘s – Heerenhoek, dan kan naast het Britse team – die de laatste twee edities dus wonnen – ook zeker wat verwacht worden van de formaties van WV Schijndel en NXTG Racing. Deze teams staan inmiddels bekend een kweekvijver voor talent te zijn en verdeelden vorig jaar samen met het Britse team de prijzen.

   

  Op vrijdagavond start voor de junior vrouwen de EPZ Omloop Van Borsele met een individuele tijdrit, gevolgd door twee ritten in lijn. Op zondagochtend zullen we weten wie zich naast de gezusters Bäckstedt, Anne Eversdijk en Laura Trott mag voegen.

   

  De wedstrijd is te volgen via de LiveTicker en de social media kanalen te volgen. Ook is publiek het gehele weekend welkom aan de Kuijpersdijk.

  Wielerkrant 2023


  Download de Wielerkrant van de 38ste EPZ Omloop van Borsele of klik hier om door te bladeren

  JUNIOR HEREN - SENNA REMIJN JAAGT IN THUISWEDSTRIJD OP MEER INTERNATIONAAL DAGSUCCES

   

  Senna Remijn uit Wolphaartsdijk kan best een thuisrijder genoemd worden in de 38ste editie van de EPZ Omloop van Borsele. Op zondag 23 april staat de klassieker dan voor de junioren heren op het programma. Het organiserende wielercomité sprak met de 17 jarige eerste jaars junior en vroeg hem wat hij verwacht van zijn eerste EPZ Omloop van Borsele: ‘Ik hoop vooral op veel wind en doordat ik veel van de wegen ken, zou dat best wel eens in mijn voordeel kunnen werken tijdens de wedstrijd.’

   

  Remijn kende al een zeer succesvol 2023. Begin van het jaar werd hij, eveneens min of meer voor thuispubliek, tweede op het WK Veldrijden bij de Junior Heren. Deze goede lijn zette hij door naar het wegseizoen waar hij de Pévèle Classic won.

   

  De kans is groot dat Remijn tijdens de wedstrijd over 133 kilometer vooraan te bewonderen is. Of hij zich ook in het rijtje met oud winnaars als Mathieu van der Poel, Cees Bol en Nick van der Lijke zal voegen zal zondag middag blijken. De koers is live te volgen via de LiveTicker en social media kanalen van de organisatie. Ook worden er videoreportages gemaakt en is de wedstrijd te aanschouwen aan de finish op de Kuijpersdijk.

  De klassementstruien van 2023


  Voor de leiders van een bepaald klassement voor de meerdaagse van de 38ste EPZ Omloop van Borsele

  Nagenieten van de 37ste editie EPZ Omloop van Borsele 2022


  Bekijk de uitgebreide reportage van de Elite vrouwen wedstrijd met interviews en dronebeelden!


  Watch now the report from the Elite women roadrace with interviews and drone footage!


  Wielercafé Scheldeprijs 2023
  Voorproefje op de Scheldeprijs


  Beleef een avond vol wielerpassie!

  Vier gasten (José de Cauwer, Brian van Goethem, Tomas Van Den Spiegel en Marcel Kittel) blikken in dit wielercafé vooruit op de 111eeditie van de Scheldeprijs die op 5 april 2023 voor de vijfde keer van start gaat vanuit Terneuzen. In een relaxte setting gaan de gasten in gesprek met presentator Frits Bakker.


  De toegang is gratis, dus reserveer snel uw plaatsen via deze website, want vol = vol ! 

  Volg ons

  Volg EPZ Omloop van Borsele via Twitter, Facebook, Instagram en de live blog