2015

Archief 2015 EPZ OMLOOP VAN BORSELE


Chiel Breukelman snelste bij Junioren

Chiel Breukelman van het team WRV de Peddelaars heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Heren op zijn naam geschreven. De renner uit Gramsbergen was na een wedstrijd over 126 kilometer de snelste in de sprint van de kopgroep van 14. Danny Voogt uit Wormer eindigde als tweede vlak voor Luuk Lohuis uit Denekamp die derde werd.


De wind zorgde voor een zware wedstrijd. Al snel brokkelde het peloton in verschillende stukken. Na ongeveer 60 kilometer wedstrijd ontstond een kopgroep van 9 renners. Een achtervolgende groep met Breukelman sloot hierbij aan op 30 kilometer voor de finish. Uiteindelijk bleek Breukelman de snelste te zijn in de sprint van de kopgroep.


Vince Geijs uit Goes is met zijn 14e plaats de beste Zeeuwse renner. Bekijk hier het fotoalbum.Mathiesen wint driedaagse

De Deense Pernille Mathiesen is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Deense nationale team heeft door middel van bonificatieseconden bij de tussenprints in de laatste etappe de leiderstrui veroverd. Mathiesen eindigt in het algemeen klassement 1 seconde voor de Beilense Fleur Nagengast. Aafke Soet uit Heerenveen maakt het podium compleet met een derde plaats.


De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Noorse Susanne Andersen. Ze won de sprint van de kopgroep van 5 rensters. Deze kopgroep werd in de laatste 5 kilometer van de etappe gevormd.


Fleur Nagengast wint het jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Pernille Mathiesen. Het combinatieteam Emmen-Drachten-Peddelaars eindigt als eerste in het ploegenklassement.

Bekijk hier het  fotoalbum.


Wild de snelste in ’s-Heerenhoek

Kirsten Wild uit Almelo heeft de 32e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De 32 jarige wielrenster van Hitec Products was de sterkste in de massasprint. De Amerikaanse Shelly Olds eindigde als tweede vlak voor de Duitse Anna Knauer.


Door de stevige wind brak het peloton in de openingsfase in verschillende stukken. Uiteindelijk kwam het merendeel van de groepen weer bij elkaar. In de slotfase hebben diverse rensters geprobeerd weg te komen uit het peloton, maar boekten hierbij niet het gehoopte resultaat. In de laatste kilometers werd het tempo door de dames van Hitec Products opgevoerd waardoor er geen ontsnapping meer mogelijk was. Wild won de massasprint zeer overtuigend. Het is na de zeges in 2008, 2009, 2010 en 2011 de vijfde keer dat Wild zegeviert in ’s-Heerenhoek.


De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de vierde wedstrijd meetellende voor de KNWU Topcompetitie. Kirsten Wild won eerder de Novilon Eurocup en de Ronde van Gelderland en blijft leidster van dit klassement.

Bekijk hier het fotoalbum.Pruisscher wint 2e etappe EPZ Omloop van Borsele

Arianne Pruisscher uit Nieuw Dordrecht heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Vrouwen gewonnen. De renster van het combinatieteam Em-Dra-Ped was na een etappe over 72 kilometer de snelste in een massasprint. De Beilense Fleur Nagengast finishte als tweede en de Noorse Susanne Andersen kwam als derde over de streep.


Fleur Nagengast van combinatieteam Em-Dra-Ped neemt door haar tweede plaats in de 2e etappe de leiding over in het algemeen klassement gevolgd door Pernille Mathiesen en Aafke Soet.

Bekijk hier het fotoalbum.Winnaars Elite Vrouwen tijdrit

Ellen van Dijk wint ook deze Elite vrouwen tijdrit in de Omloop van Borsele. Het is een zeer mooi podium met: Wereldkampioene tijdrijden 2013, 1e WK tijdrijden onder de 19 jaar en de winnares van de Waalse Pijl.

1. Ellen van Dijk 26:14.65

2. Lisa Brennauer 26:32.48

3. Anna van der Breggen 27:02.14

Bekijk   het fotoalbum.


Winnaars 1e etappe Junior Vrouwen, individuele tijdrit 13.6 km - vrijdag 25 april 2015

De Deense Pernille Mathiesen, die eerder 2e werd op het WK tijdrijden, heeft vandaag de tijdrit op haar naam heeft geschreven.

Pernille Mathiesen - 19:25.22 - Danish National Team

Fleur Nagengast - 19:28.80 - Combinatie Emmen-Drachten-Peddelaars

Aafke Soet - 19:29.21 - Combinatie Emmen-Drachten-Peddelaars

Onder Junior Vrouwen vindt u de volledige lijst met deelnemers  en tijden.

Bekijk  hier een aantal foto's. De huldiging vindt zaterdag 26 april plaats.


27-02-2015 Veel international ploegen aan de start van de EPZ Omloop van Borsele

In het weekend van 24, 25 en 26 april reizen veel internationale ploegen af naar ’s-Heerenhoek om deel te nemen aan de 32e EPZ Omloop van Borsele. Bij de wedstrijd van de Elite Dames zijn 18 van de 33  ploegen afkomstig uit het buitenland, bij de driedaagse voor de Junior Vrouwen zijn dit er 8 van de 20.


Tijdens het wielerweekend zijn er teams uit onder andere Canada, Australië, Italië, Denemarken en Estland. De inschrijvingen van de wedstrijden van de EPZ Omloop van Borsele zitten helemaal vol, met uitzondering van de tijdrit voor Elite Dames. Ploegen die zich nu nog inschrijven komen op de reservelijst.


Op dit moment zijn nog niet alle namen van deelnemers bekend. Deze volgen altijd later. Op de voorlopige deelnemerslijst van de Elite Dames staan onder andere Kirsten Wild, Giorgia Bronzini en Chloe Hosking (winnares vorig jaar). Het belooft dus weer een sterk deelnemersveld te worden. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015 voor de categorieën Elite Dames, Junior Vrouwen en Junior Heren.


De voorlopige deelnemerslijsten kunt u vinden op deze website.19-12-2014 Voorzitter en Secretaris EPZ Omloop van Borsele nemen bord Jan Raas route in ontvangst

Zeeland telt vanaf komend voorjaar vier fietsroutes die vernoemd zijn naar wielerhelden uit de provincie: Jan Raas, Jo de Roo, Theo Middelkamp en Keetie van Oosten-Hage. De routes werden gepresenteerd door Tourdirecteur Christian Prudhomme. De Fransman bezocht Neeltje Jans, waar volgende zomer de tweede rit van de Ronde van Frankrijk eindigt.

De vier routes zijn ontwikkeld door Routebureau VVV Zeeland, in samenwerking met SportZeeland en de provincie en voorzien van bewegwijzering. De routes zijn vernoemd naar grote renners uit de Zeeuwse wielergeschiedenis, renners gehard en gevormd door de altijd aanwezige Zeeuwse wind. Dit voorjaar organiseerden de initiatiefnemers van de routes een verkiezing waarin het publiek mocht bepalen wie zich de grootste wielerhelden aller tijden mogen noemen.


05-12-2014 UCI wil WorldTour voor vrouwen

De UCI wil in de komende jaren de wereldbeker voor vrouwen uitbouwen tot een World Tour voor deze categorie. Behalve eendagskoersen zullen daarom ook etappewedstrijden toe gevoegd worden. Dat moet een eerste beslag krijgen in 2016.

In de wereldbekerreeks zit nu nog één Nederlandse wedstrijd: de Boels Ronde van Drenthe, maar eventueel kunnen ook wedstrijden als de Boels Ladies Tour, de Omloop van Borsele, de Ronde van Overijssel en de Boels Hills Classic toe gevoegd worden aan deze nieuwe reeks. Dat zijn wedstrijden die als .1-wedstrijd net boven het hoogste niveau acteren. Het is de bedoeling de professionaliteit van de vrouwenteams verder te verhogen en een interessanter platform voor tv aan te reiken. Marianne Vos liet eerder als eens weten een voorstander te zijn van verschillende niveaus. "Zodat professionele rensters en teams een podium hebben, maar de groep rensters daaronder ook."


18-11-2014 EPZ verlengt sponsorcontract met EPZ Omloop van Borsele

EPZ heeft het sponsorcontract met de EPZ Omloop van Borsele met 2 jaar verlengd. Tot en met 2016 zal EPZ hoofdsponsor blijven van de Zeeuwse wielerwedstrijd. Al sinds 2010 kan de organisatie rekenen op de financiële steun van EPZ. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele in 2015 door de UCI opgewaardeerd is naar een 1.1 wedstrijd. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015. Naast de 1.1 wedstrijd voor de Elite Dames op zaterdag 25 april biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).


29-09-2014 Epz Omloop van Borsele opgewaardeerd naar UCI 1.1 wedstrijd

De Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is in 2015 door de UCI opgewaardeerd naar een 1.1 wedstrijd. Deze UCI klassering is een dagwedstrijd in de 1e categorie, de op één na hoogste klassering in het wielrennen. De EPZ Omloop van Borsele wordt hiermee een van de weinige 1.1 wedstrijden voor Elite dames in Nederland en de enige in Zeeland met zo'n hoge klassering.


Voor de wielrensters betekent dit dat er dubbele UCI punten te verdienen zijn in de EPZ Omloop van Borsele. Met deze dubbele punten hoopt de organisatie zich te verzekeren van de komst van grote namen naar 's-Heerenhoek. De Zeeuwse wedstrijd doet hierdoor vanaf 2015 meer mee voor het UCI klassement.


De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele doet er alles aan om het dames wielrennen naar een hoger niveau te tillen. De 1.1 wedstrijd voor Elite Dames wordt verreden op zaterdag 25 april 2015. Hiernaast biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).