De EPZ Omloop van Borsele is EPZ zeer erkentelijk voor het HOOFDsponsorschap.

EPZ Omloop van Borsele 2019: energiek op de pedalen


Bij EPZ fietsen we wat af: 211.000 woon/werk-kilometer in het afgelopen jaar voor de campagne Fietsen Scoort! De actie leverde ruim 8.000 euro op voor fietsen voor Coop Africa, ruim 2.000 euro werd door EPZ’ers bij elkaar getrapt!


Wie zich per fiets naar zijn werk verplaatst, verbrandt geen brandstoffen. Je draagt dan dus ook niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Net zoals onze kerncentrale die geen fossiele brandstoffen nodig heeft en niets uitstoot. Bovendien houdt fietsen onze medewerkers gezond. EPZ draagt dus op allerlei manieren bij aan een ‘gezond (wieler)klimaat’!


EPZ is al sinds 2009 hoofdsponsor van het internationale wielerspektakel EPZ Omloop Borsele. Ook in 2019 hebben we besloten om, ondanks de financiële tegenwind die ons bedrijf ervaart, het evenement te steunen. Immers: van tegenwind word je sterker!

EPZ is trots op de inzet van de vele gepassioneerde Zeeuwen die deze unieke meerdaagse wedstrijd tot een jaarlijks succes maken. Ieder jaar verschijnt er weer een interessant deelnemersveld aan de start  in ’s-Heerenhoek. Ieder jaar verwelkomen we weer nieuw talent uit de wereldtop met voormalige en toekomstige nationale-, wereld- en Olympisch kampioenen.


EPZ en haar medewerkers wensen iedereen een mooi en spectaculair wielerweekend.


EPZ in vogelvlucht


EPZ produceert elektriciteit met een kerncentrale en een windpark. Nucleaire en industriële veiligheid zijn onze belangrijkste prioriteiten en dat is zichtbaar in alles wat we doen. De bedrijfsvoering is optimaal afgestemd op de behoefte van onze klanten en wij werken maatschappelijk verantwoord.  Onze medewerkers zijn daarbij onze belangrijkste succesfactor. Werken bij EPZ? Wij hebben volop vacatures!


Onze kerncentrale

EPZ is met de kerncentrale de grootste producent van klimaatneutrale stroom en heeft een beschikbaarheid van 90 procent het meest continue aanbod. Het is met een prijs van circa 5 cent per kilowatt ook één van de goedkoopst producerende elektriciteitscentrales van ons land. Bovendien ontvangt de kerncentrale geen cent subsidie. Wij bieden onze 550 medewerkers zekere werkgelegenheid tot voorbij de sluiting van de centrale in 2034. Na dat jaar zorgen wij ervoor dat de centrale netjes wordt opgeruimd tot er uiteindelijk een groene weide achterblijft.


Onze windmolens

Naast de kerncentrale exploiteert EPZ zeven windturbines die samen 55.000 MW groene stroom per jaar leveren.


Meer informatie: www.epz.nl


Wielercomité 's-Heerenhoek |EPZ Omloop van Borsele 2019 Privacyverklaring AVG