Organisatie

WIELERCOMITÉ 'S-HEERENHOEK


Jaarlijks organiseert het Wielercomité 's-Heerenhoek de EPZ Omloop van Borsele, een internationale wielerwedstrijd voor Junior Vrouwen en Elite Vrouwen. Deelnemers uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, voormalig Oostblok (Polen, Letten, Litouwers, etc.), Duitsland en België, zijn eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig doen er zelfs damesteams uit Canada en de Verenigde Staten mee. Het bijzondere aan deze wedstrijd is, dat deze wedstrijd voor junioren drie dagen duurt. Dit is uniek in Nederland. Sinds 2012 is deze wedstrijd ook voor de Elite Vrouwen meerdaags geworden.


Historie

De eerste Omloop van Borsele werd verreden op zaterdag 28 april 1984. De koers werd toen alleen georganiseerd voor heren nieuwelingen. Pas bij de negende Omloop van Borsele waren de heren junioren ook van de partij. Al snel kwamen de renners uit het hele land om de Omloop van Borsele te rijden. Dit was niet eenvoudig, want op de dijkjes in het Zeeuwse platteland staat vaak zeer veel wind.

In 2002 is de Omloop van Borsele uitgebreid met Vrouwen nieuwelingen, junioren en Elite Vrouwen. Hierdoor is de Omloop van Borsele uitgegroeid tot een groots wielerweekend.

In 2003 is de vrouwen editie van de Omloop toegetreden tot de topcompetitie, vanaf 2006 zijn deze wedstrijden op de internationale kalender geplaatst.


Zie voor contactgegevens en samenstelling:

Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek de contactpagina.


Calamiteitenplan - Safety-plan:

EPZ Omloop van Borsele 2023 klik hier.

 

Groots sportevent!


21, 22 en 23 april 2023 organiseert het Wielercomité voor de 38e keer de EPZ Omloop van Borsele. Er verschijnen meer dan 550 renners aan de start uit meer dan 20 verschillende landen uit de hele wereld.

Voor Junior-Vrouwen is dit een unieke driedaagse koers in Europa. Bij Elite vrouwen verschijnen de wereldtop met voormalige en toekomstige Nationale-, Wereld- en Olympisch kampioenen.


Met de medewerking van sponsors en circa 200 vrijwilligers zorgen we voor een groot internationaal sportevenement in

's-Heerenhoek en gemeente Borsele.


Kijk eens rond op de website.