Bekijk (pdf) de Wielerkrant van de 33e EPZ Omloop van Borsele of klik hier om door te bladeren

Opening Jan Raas Route

Zondag 3 juli heeft het Wielercomité 's-Heerenhoek samen met Borsele Beweegt de opening van de Jan Raas route verzorgd met een tourtocht en aansluitend een WielerBBQ voor vrijwilligers en sponsors.

Uitslagen EPZ Wielerronde 2016

Tidemann Langballe snelste bij Junioren

De Deen Johan Tidemann Langballe heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Heren op zijn naam geschreven. De renner van Team Herning CK was na een wedstrijd over 126 kilometer de snelste in de sprint van de kopgroep van 10. Maikel Zijlaard uit Rotterdam eindigde als tweede voor Minne Verboom uit Krimpen aan de IJsel die derde werd.

De wind zorgde voor een waar slagveld. Van de 126 gestarte renners zijn er 46 gefinisht. Na een grote valpartij in het begin van de wedstrijd is de koers een tijdje geneutraliseerd. Snel na deze neutralisatie vormde zich een kopgroep van 15 renners. Deze groep is de gehele wedstrijd vooruit gebleven. Een aantal renners hebben nog moeten lossen uit deze kopgroep. Tidemann Langballe won de sprint zeer overtuigend.

Wesley Mol uit Kapelle is met zijn 19e plaats de beste Zeeuwse renner.

Roberts wint driedaagse

De Britse Jessica Roberts is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Britse nationale team heeft haar voorsprong van de 1e etappe (tijdrit) weten te behouden. De Franse Juliette Labous eindigde als tweede en Karlijn Swinkels uit Handel maakt het podium compleet met een derde plaats.

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Britse Eleanor Dickinson. Ze won de sprint van de kopgroep. Door een valpartij en de barre weersomstandigheden in de finale van de wedstrijd was de kopgroep uitgedund tot een 15 tal rensters.

Jessica Roberts wint het tevens jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Karlijn Swinkels. Het Great Britain National Team eindigt als eerste in het ploegenklassement.

Joannathan Duinkerke snelste bij de ID renners

Joannathan Duinkerke wint de wedstrijd voor de ID renners. Hij eindigde voor Kevin Wester die tweede werd. Sander Hummel eindigt op een mooie derde plaats.

Guarischi wint in ‘s-Heerenhoek

De Italiaanse Barbara Guarischi heeft de 33e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De 25 jarige wielrenster van Canyon-SRAM Racing was de sterkste in de sprint van de kopgroep. Floortje Mackaij uit Woerden eindigde als tweede en de Luxemburgse kampioene Christine Majerus maakt het podium compleet met een derde plaats.

Door de stevige wind brak het peloton in de openingsfase in verschillende stukken. Uiteindelijk bleef een kopgroep van 22 rensters over. In de slotfase hebben diverse rensters geprobeerd weg te komen uit deze kopgroep, maar boekten hierbij niet het gehoopte resultaat. Guarischi won de sprint van de kopgroep nipt.

De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de vierde wedstrijd meetellende voor de KNWU Topcompetitie. Floortje Mackaij blijft door haar tweede plaats in de EPZ Omloop van Borsele de leidster van de KNWU Topcompetitie.

Van Wijnen snelste in 2e etappe EPZ Omloop van Borsele

Sarah van Wijnen uit Tilburg heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven. De renster van het team District Zuid-Oost Nederland zette samen met de Noorse Susanne Andersen de aanval in op 10 km voor de finish. In de laatste kilometer beslist Van Wijnen er vandoor te gaan en ze wint deze tweede etappe over 72 kilometer. Susanne Andersen eindigt als tweede en Karlijn Swinkels uit Handel kwam als derde over de streep.

Jessica Roberts van het National team Great Britain gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement gevolgd door Juliette Labous en Karlijn Swinkels.

Lisa Brennauer winnares tijdrit Elilte Vrouwen (22/4/2016)

Lisa Brennauer van LPR CANYON//SRAM Racing wint met 26:22.74 de tijdrit van de 33e EPZ Omloop van Borsele. Nipt gevolgd door Ellen van Dijk met 26:25.46 van Boels Dolmans Cycling Team. Zij won de afgelopen vier jaar deze tijdrit. 3e is Chantal Blaak met 26:40.07 eveneens van Boels Dolmans Cycling Team. Klik hier voor het verslag van de wedstrijd. Bekijk het fotoalbum.

Lees de reacties van Lisa en Ellen in het artikel van de PZC

1e etappe Tijdrit Junior Vrouwen EPZ Omloop van Borsele gewonnen door Jessica Roberts (22/4/2016)

Met een tijd van 18:48.87 is Jessica Roberts van Great Britain National Team de winnaar van de 1e etappe. Hieronder volgt de officiele top 10.

EPZ Omloop van Borsele 2016 succesvol gestart

De Omloop startte om 17.15 met de 1e etappe Junior Vrouwen met een tijdrit van 13,6 km, met maar liefst 105 rensters. Iedere minuut gaat er een renster van start.

Het startschot werd, in het bijzijn van gedeputeerde van de Provincie Zeeland: Jo-Annes de Bat, gelost door EPZ directeur Carlo Wolters. Die bekend maakte dat EPZ ook in 2017 de Omloop van Borsele sponsort! Als Comité zijn we daar ontzettend blij mee.