2014

Nieuws 2014 EPZ OMLOOP VAN BORSELE


19-12-2014 Voorzitter en Secretaris EPZ Omloop van Borsele nemen bord Jan Raas route in ontvangst

Zeeland telt vanaf komend voorjaar vier fietsroutes die vernoemd zijn naar wielerhelden uit de provincie: Jan Raas, Jo de Roo, Theo Middelkamp en Keetie van Oosten-Hage. De routes werden gepresenteerd door Tourdirecteur Christian Prudhomme. De Fransman bezocht Neeltje Jans, waar volgende zomer de tweede rit van de Ronde van Frankrijk eindigt.

De vier routes zijn ontwikkeld door Routebureau VVV Zeeland, in samenwerking met SportZeeland en de provincie en voorzien van bewegwijzering. De routes zijn vernoemd naar grote renners uit de Zeeuwse wielergeschiedenis, renners gehard en gevormd door de altijd aanwezige Zeeuwse wind. Dit voorjaar organiseerden de initiatiefnemers van de routes een verkiezing waarin het publiek mocht bepalen wie zich de grootste wielerhelden aller tijden mogen noemen.


05-12-2014 UCI wil WorldTour voor vrouwen

De UCI wil in de komende jaren de wereldbeker voor vrouwen uitbouwen tot een World Tour voor deze categorie. Behalve eendagskoersen zullen daarom ook etappewedstrijden toe gevoegd worden. Dat moet een eerste beslag krijgen in 2016.

In de wereldbekerreeks zit nu nog één Nederlandse wedstrijd: de Boels Ronde van Drenthe, maar eventueel kunnen ook wedstrijden als de Boels Ladies Tour, de Omloop van Borsele, de Ronde van Overijssel en de Boels Hills Classic toe gevoegd worden aan deze nieuwe reeks. Dat zijn wedstrijden die als .1-wedstrijd net boven het hoogste niveau acteren. Het is de bedoeling de professionaliteit van de vrouwenteams verder te verhogen en een interessanter platform voor tv aan te reiken. Marianne Vos liet eerder als eens weten een voorstander te zijn van verschillende niveaus. "Zodat professionele rensters en teams een podium hebben, maar de groep rensters daaronder ook."


18-11-2014 EPZ verlengt sponsorcontract met EPZ Omloop van Borsele

EPZ heeft het sponsorcontract met de EPZ Omloop van Borsele met 2 jaar verlengd. Tot en met 2016 zal EPZ hoofdsponsor blijven van de Zeeuwse wielerwedstrijd. Al sinds 2010 kan de organisatie rekenen op de financiële steun van EPZ. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele in 2015 door de UCI opgewaardeerd is naar een 1.1 wedstrijd. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015. Naast de 1.1 wedstrijd voor de Elite Dames op zaterdag 25 april biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).


29-09-2014 Epz Omloop van Borsele opgewaardeerd naar UCI 1.1 wedstrijd

De Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is in 2015 door de UCI opgewaardeerd naar een 1.1 wedstrijd. Deze UCI klassering is een dagwedstrijd in de 1e categorie, de op één na hoogste klassering in het wielrennen. De EPZ Omloop van Borsele wordt hiermee een van de weinige 1.1 wedstrijden voor Elite dames in Nederland en de enige in Zeeland met zo'n hoge klassering.


Voor de wielrensters betekent dit dat er dubbele UCI punten te verdienen zijn in de EPZ Omloop van Borsele. Met deze dubbele punten hoopt de organisatie zich te verzekeren van de komst van grote namen naar 's-Heerenhoek. De Zeeuwse wedstrijd doet hierdoor vanaf 2015 meer mee voor het UCI klassement.


De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele doet er alles aan om het dames wielrennen naar een hoger niveau te tillen. De 1.1 wedstrijd voor Elite Dames wordt verreden op zaterdag 25 april 2015. Hiernaast biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).


28-09-2014 Verschillende deelneemsters EPZ Omloop van Borsele wereldkampioen

Dat bij de EPZ Omloop van Borsele de wereldtop aan de start staat is deze wereldkampioenschappen wel gebleken. Verschillende deelneemsters van de 2014 editie mogen vanaf nu de wereldtitel dragen. Lisa Brennauer is wereldkampioene tijdrit bij de Elite Dames. Zij was in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele 4e dit jaar. Amalie Dideriksen is na 2 etappes te hebben gewonnen in 's-Heerenhoek nu ook wereldkampioene Junior Vrouwen en Pauline Ferrand-Prevot eindigde in april als 6e en was iedereen te snel af bij de wereldkampioenschappen wegwedstrijd bij de Elite Dames. Wij willen uiteraard deze dames feliciteren met hun wereldtitel.


27-04-2014 Winnaar van de Junior heren is Julius van den Berg

Winnaar van de Junior heren EPZ Omloop van Borsele is Julius van den Berg van Viking Monkeytown, als tweede Bram Welten vanTWC Pijnenburg en als derde Stefan Kreder van Willebrord Wil Vooruit. Het live verslag kunt u terug lezen, klik hier. Voor een video van de finish en de foto's, klik hier.


27-04-2014 Winnaar 3 daagse Junior Vrouwen

Winnaar van de 3 daagse Junior Vrouwen EPZ Omloop van Borsele is Grace Garner, zij gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster!

De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement. Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.


27-04-2014 De winnaars van de 3e etappe Junior Vrouwen - EPZ omloop van Borsele

1. Amalie Dideriksen (National Team Denmark)

2. Grace Garner (National Selection Great Brittain)

3. Marjolein van 't Geloof (RWC Ahoy)

Grace Garner gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster! De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement.

Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.


26-04-2014 Winnaars Elite Vrouwen UCI 120 km

1. Chloe Hosking (Hitec Products)

2. Kirsten Wild (Team Giant Shimano)

3. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)

Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur. Klik hier voor een uitgebreide videoreportage.


In de eindsprint op de Kuijpersdijk in 's-Heerenhoek was de Australische Chloe Hosking (Hitec Products) de snelste van een selecte kopgroep. Oud-winnares Kirsten Wild (Giant-Shimano) eindige op de tweede plaats. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), die vrijdagavond wedstrijd in de tijdritcompetitie had gewonnen, werd derde. Van de vijf Zeeuwse rensters die van start gingen haalde er niet één de finish. Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur.


Belangrijke zege

De 23-jarige Hosking noemde de zege in 's-Heerenhoek één van de belangrijkste in haar carrière. "Als je mee wil tellen als profrenster moet je een keer een wedstrijd in Europa hebben gewonnen", aldus de Australische. Hosking was de snelste van een eerste groep van vijftien rensters die in de laatste ronde van 24 kilometer ontstond, toen Van Dijk samen met Annemiek van Vleuten (Rabobank-Liv) was gedemarreerd. Dat duo werd in de finale teruggepakt. (bron: Omroep Zeeland)


Tweede wedstrijd

De koers is na de Ronde van Gelderland (gewonnen door Wild) de tweede wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Wild blijft leider in de Topcompetitie. Er volgen na de Omloop nog twee wedstrijden.


26-04-2014 Winnaars 2e etappe Junior vrouwen

1. Amelie Dideriksen van National Team Denmark

2. Chanella Stougje van RWC Ahoyj

3. Marjolein van 't Geloof ook van RWC Ahoy.

Klik hier om de video van de finish te zien!


Rode trui EPZ -Jeanne Korevaar

Oranje trui Martens Cleaning - Chanelle Stougje

Witte trui Spruijt Pallethandel -Grace Gartner

Paarse trui ZSB -Jeanne Korevaar


25-04-2014 Winnares van Elite Vrouwen tijdrit is ‘tijdrittopper’ Ellen van Dijk

Ellen Dijk van Boels-Dolmans is de winnares van Elite vrouwen tijdrit met een tijd van 26:48:62, de tweede plaats is voor Chantal Blaak van Specialized Lululemon met een tijd van 26:57:36 en de derde die het podium betreedt is Tayler Wiles (USA) ook van Specialized Lululemon met  een tijd van 27:01:30

De gemiddelde snelheid was 43,6 km/h.

Winnares van de Ronde van Vlaanderen en regerend wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, zal zaterdagmorgen het startschot verzorgen bij de junior vrouwen. Ze zal zelf deelnemen aan de elite wedstrijd op zaterdagmiddag. Van Dijk won de afgelopen twee jaar de tijdrit van de Omloop van Borsele.


25-04-2014  Winnares van 1e etappe Junior vrouwen tijdrit is Jeane Korevaar

Jeane Korevaar van Jan van Arckel-ARC Ulysses is de winnares van de 1e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen met een tijd van 19:36.00, tweede is Grace Garner van Great Britain Cycling met een tijd van 19:37.87 (ze staat nu nummer 1 in het jongerenklassement) en de derde plaats is voor Melissa Lowther ook van Great Britain Cycling Team met een tijd van 19:38.69.