Klik hier voor uitgebreid nieuws, hieronder de nieuwsflits!

WIELERCOMITÉ 'S-HEERENHOEK

 

Jaarlijks organiseert het Wielercomité 's-Heerenhoek de EPZ Omloop van Borsele, een internationale wielerwedstrijd voor junioren (dames en heren) en dames profs. Deelnemers uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, voormalig Oostblok (Polen, Letten, Litouwers, etc.), Duitsland en België, zijn eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig doen er zelfs damesteams uit Canada en de Verenigde Staten mee. Het bijzondere aan deze wedstrijd) is, dat deze wedstrijd voor junioren drie dagen duurt. Dit is uniek in Nederland. Sinds 2012 is deze wedstrijd ook voor de elite dames meerdaags geworden.

 

Historie

De eerste Omloop van Borsele werd verreden op zaterdag 28 april 1984. De koers werd toen alleen georganiseerd voor heren nieuwelingen. Pas bij de negende Omloop van Borsele waren de heren junioren ook van de partij. Al snel kwamen de renners uit het hele land om de Omloop van Borsele te rijden. Dit was niet eenvoudig, want op de dijkjes in het Zeeuwse platteland staat vaak zeer veel wind.

In 2002 is de Omloop van Borsele uitgebreid met dames nieuwelingen, junioren en dames elite. Hierdoor is de Omloop van Borsele uitgegroeid tot een groots wielerweekend.

In 2003 is de vrouwen editie van de Omloop toegetreden tot de topcompetitie, vanaf 2006 zijn deze wedstrijden op de internationale kalender geplaatst.

 

Zie voor contactgegevens en samenstelling Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek de contactpagina.

Groots sportevent!

 

In 2016 organiseert het Wielercomité voor de 33e keer de EPZ Omloop van Borsele. Ook dit jaar verwachten we meer dan 500 renners aan de start uit meer dan 20 verschillende landen uit de hele wereld.

Voor Junior-Vrouwen is dit een unieke driedaagse koers in Europa. Bij Elite vrouwen verschijnt de wereldtop met voormalige en toekomstige Nationale-, Wereld- en Olympisch kampioenen.

 

Met de medewerking van sponsors en circa 200 vrijwilligers zorgen we voor een groot internationaal sportevenement in

's-Heerenhoek en gemeente Borsele. Kom ook kijken!

 

Kijk alvast eens rond op de website.