32e EPZ Omloop van Borsele

24, 25 en 26 april 2015.

Jaarlijks organiseert het Wielercomité 's-Heerenhoek de EPZ Omloop van Borsele, een internationale wielerwedstrijd voor onder meer junioren (dames en heren), nieuwelingen (dames en heren) en dames profs. Deelnemers uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, voormalig Oostblok (Polen, Letten, Litouwers, etc.), Duitsland en België, zijn eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig doen er zelfs damesteams uit Canada en de Verenigde Staten mee. Het bijzondere aan deze wedstrijd ) is, dat deze wedstrijd voor junioren en nieuwelingen drie dagen duurt. Dit is uniek in Nederland. Sinds 2012 is deze wedstrijd ook voor de elite dames meerdaags geworden.

 

 

Historie

De eerste Omloop van Borsele werd verreden op zaterdag 28 april 1984. De koers werd toen alleen nog maar georganiseerd voor heren nieuwelingen. Pas bij de negende Omloop van Borsele waren de heren junioren ook van de partij.

Al snel kwamen de renners uit het hele land om de Omloop van Borsele te rijden. Dit was niet eenvoudig, want op de dijkjes in het Zeeuwse platteland staat vaak zeer veel wind.

 

In 2002 is de Omloop van Borsele uitgebreid met dames nieuwelingen, junioren en dames elite. Hierdoor is de Omloop van Borsele uitgegroeid tot een groots wielerweekend.

In 2003 is de vrouwen editie van de omloop toegetreden tot de topcompetitie, vanaf 2006 zijn deze wedstrijden op de internationale kalender geplaatst.

 

Samenstelling Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek:

 

Voorzitter: Arno Witkam ’s-Heerenhoek

Secretaris: Sjaco Westdorp ’s-Heerenhoek

Penningmeester: Bert Timmerman 's-Heerenhoek

Lid: Jan Baaijens ’s-Heerenhoek

Lid: John Martens Goes

Lid: Johan Wiessner ’s-Heerenhoek

Lid: Fabian Franse Goes

Lid: Manon van Maldegem Heinkenszand

Lid: Jordy van Strien ’s-Heerenhoek

Lid: Robert v/d Boom ’s-Heerenhoek

Lid: Adrie Bruijnooge Goes

 

wielercomite-sheerenhoek.nl © Copyright 2013