32e EPZ Omloop van Borsele

24, 25 en 26 april 2015.

Bekijk hier de nieuwsberichten van:

2012

2011

2010

Hier vindt u de meest recente berichten. In de linkerkolom een overzicht van de nieuwsberichten van eerdere jaren.

 

05-12-2014

UCI wil WorldTour voor vrouwen

 

De UCI wil in de komende jaren de wereldbeker voor vrouwen uitbouwen tot een World Tour voor deze categorie. Behalve eendagskoersen zullen daarom ook etappewedstrijden toe gevoegd worden. Dat moet een eerste beslag krijgen in 2016.

 

In de wereldbekerreeks zit nu nog één Nederlandse wedstrijd: de Boels Ronde van Drenthe, maar eventueel kunnen ook wedstrijden als de Boels Ladies Tour, de Omloop van Borsele, de Ronde van Overijssel en de Boels Hills Classic toe gevoegd worden aan deze nieuwe reeks. Dat zijn wedstrijden die als .1-wedstrijd net boven het hoogste niveau acteren. Het is de bedoeling de professionaliteit van de vrouwenteams verder te verhogen en een interessanter platform voor tv aan te reiken. Marianne Vos liet eerder als eens weten een voorstander te zijn van verschillende niveaus. "Zodat professionele rensters en teams een podium hebben, maar de groep rensters daaronder ook."

 

18-11-2014

EPZ verlengt sponsorcontract met EPZ Omloop van Borsele

EPZ heeft het sponsorcontract met de EPZ Omloop van Borsele met 2 jaar verlengd. Tot en met 2016 zal EPZ hoofdsponsor blijven van de Zeeuwse wielerwedstrijd. Al sinds 2010 kan de organisatie rekenen op de financiële steun van EPZ.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele in 2015 door de UCI opgewaardeerd is naar een 1.1 wedstrijd. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015. Naast de 1.1 wedstrijd voor de Elite Dames op zaterdag 25 april biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).

 

29-09-2014

Epz Omloop van Borsele opgewaardeerd naar UCI 1.1 wedstrijd

 

De Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is in 2015 door de UCI opgewaardeerd naar een 1.1 wedstrijd. Deze UCI klassering is een dagwedstrijd in de 1e categorie, de op één na hoogste klassering in het wielrennen. De EPZ Omloop van Borsele wordt hiermee een van de weinige 1.1 wedstrijden voor Elite dames in Nederland en de enige in Zeeland met zo'n hoge klassering.

 

Voor de wielrensters betekent dit dat er dubbele UCI punten te verdienen zijn in de EPZ Omloop van Borsele. Met deze dubbele punten hoopt de organisatie zich te verzekeren van de komst van grote namen naar 's-Heerenhoek. De Zeeuwse wedstrijd doet hierdoor vanaf 2015 meer mee voor het UCI klassement.

 

De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele doet er alles aan om het dames wielrennen naar een hoger niveau te tillen. De 1.1 wedstrijd voor Elite Dames wordt verreden op zaterdag 25 april 2015. Hiernaast biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).

 

28-09-2014

Verschillende deelneemsters EPZ Omloop van Borsele wereldkampioen.

Dat bij de EPZ Omloop van Borsele de wereldtop aan de start staat is deze wereldkampioenschappen wel gebleken. Verschillende deelneemsters van de 2014 editie mogen vanaf nu de wereldtitel dragen. Lisa Brennauer is wereldkampioene tijdrit bij de Elite Dames. Zij was in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele 4e dit jaar. Amalie Dideriksen is na 2 etappes te hebben gewonnen in 's-Heerenhoek nu ook wereldkampioene Junior Vrouwen en Pauline Ferrand-Prevot eindigde in april als 6e en was iedereen te snel af bij de wereldkampioenschappen wegwedstrijd bij de Elite Dames. Wij willen uiteraard deze dames feliciteren met hun wereldtitel.

 

24-09-2014

Datum medewerkersuitje bekend

Het medewerkersuitje van 2014 staat gepland op zondag 28 december. Dan gaan we met z'n allen naar de Superprestige Cyclocross in Diegem. De uitnodiging hiervoor volgt nog, maar houd de datum dus vrij! Het belooft weer een gezellige dag te worden. Kijk voor meer informatie op www.stannadiegem.be.

 

27-04-2014

Winnaar van de Junior heren is Julius van den Berg

Winnaar van de Junior heren EPZ Omloop van Borsele is Julius van den Berg van Viking Monkeytown, als tweede Bram Welten vanTWC Pijnenburg en als derde Stefan Kreder van Willebrord Wil Vooruit. Het live verslag kunt u terug lezen, klik hier. Voor een video van de finish en de foto's, klik hier.

 

27-04-2014

Winnaar 3 daagse Junior Vrouwen

Winnaar van de 3 daagse Junior Vrouwen EPZ Omloop van Borsele is Grace Garner, zij gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster!

De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement. Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.

 

27-04-2014

De winnaars van de 3e etappe Junior Vrouwen - EPZ omloop van Borsele

1. Amalie Dideriksen (National Team Denmark)

2. Grace Garner (National Selection Great Brittain)

3. Marjolein van 't Geloof (RWC Ahoy)

Grace Garner gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster!

De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement.

Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.

 

 

 

 

 

 

26-04-2014 Winnaars Elite Vrouwen UCI 120 km

1. Chloe Hosking (Hitec Products)

2. Kirsten Wild (Team Giant Shimano)

3. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)

Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur. Klik hier voor een uitgebreide videoreportage.

 

In de eindsprint op de Kuijpersdijk in 's-Heerenhoek was de Australische Chloe Hosking (Hitec Products) de snelste van een selecte kopgroep. Oud-winnares Kirsten Wild (Giant-Shimano) eindige op de tweede plaats. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), die vrijdagavond wedstrijd in de tijdritcompetitie had gewonnen, werd derde. Van de vijf Zeeuwse rensters die van start gingen haalde er niet één de finish. Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur.

 

Belangrijke zege

De 23-jarige Hosking noemde de zege in 's-Heerenhoek één van de belangrijkste in haar carrière. "Als je mee wil tellen als profrenster moet je een keer een wedstrijd in Europa hebben gewonnen", aldus de Australische. Hosking was de snelste van een eerste groep van vijftien rensters die in de laatste ronde van 24 kilometer ontstond, toen Van Dijk samen met Annemiek van Vleuten (Rabobank-Liv) was gedemarreerd. Dat duo werd in de finale teruggepakt. (bron: Omroep Zeeland)

 

Tweede wedstrijd

De koers is na de Ronde van Gelderland (gewonnen door Wild) de tweede wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Wild blijft leider in de Topcompetitie. Er volgen na de Omloop nog twee wedstrijden.

 

Contract

De EPZ Omloop van Borsele (UCI 1.2) wordt in ieder geval ook de komende twee jaar nog verreden. Het contract met de hoofdsponsor is met twee jaar verlengd.

 

 

26-04-2014

Winnaars 2e etappe Junior vrouwen

1. Amelie Dideriksen van National Team Denmark

2. Chanella Stougje van RWC Ahoyj

3. Marjolein van 't Geloof ook van RWC Ahoy.

Klik hier om de video van de finish te zien!

 

Rode trui EPZ -Jeanne Korevaar

Oranje trui Martens Cleaning - Chanelle Stougje

Witte trui Spruijt Pallethandel -Grace Gartner

Paarse trui ZSB -Jeanne Korevaar

 

 

 

 

25-04-2014

Winnares van Elite Vrouwen tijdrit is ‘tijdrittopper’ Ellen van Dijk

Ellen Dijk van Boels-Dolmans is de winnares van Elite vrouwen tijdrit met een tijd van 26:48:62, de tweede plaats is voor Chantal Blaak van Specialized Lululemon met een tijd van 26:57:36 en de derde die het podium betreedt is Tayler Wiles (USA) ook van Specialized Lululemon met een tijd van 27:01:30

De gemiddelde snelheid was 43,6 km/h.

Winnares van de Ronde van Vlaanderen en regerend wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, zal zaterdagmorgen het startschot verzorgen bij de junior vrouwen. Ze zal zelf deelnemen aan de elite wedstrijd op zaterdagmiddag. Van Dijk won de afgelopen twee jaar de tijdrit van de Omloop van Borsele.

 

 

25-04-2014

Winnares van 1e etappe Junior vrouwen tijdrit is Jeane Korevaar

Jeane Korevaar van Jan van Arckel-ARC Ulysses is de winnares van de 1e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen met een tijd van 19:36.00, tweede is Grace Garner van Great Britain Cycling met een tijd van 19:37.87 (ze staat nu nummer 1 in het jongerenklassement) en de derde plaats is voor Melissa Lowther ook van Great Britain Cycling Team met een tijd van 19:38.69.

Alle uitslagen zijn te vinden op onder 'Junior-Vrouwen'. Het live verslag van deze etappe vindt u terug via:

http://live-2014-epzomloopvanborsele.wielercomite-sheerenhoek.nl/#post0

 

23-04-2014

31e editie EPZ Omloop van Borsele op stoom

Van vrijdag 25 april tot en met zondag 27 april vindt op ’s-Heerenhoek de 31e editie plaats van de EPZ Omloop van Borsele, georganiseerd door het Wielercomite ’s-Heerenhoek.

Het wielerweekend heeft inmiddels faam verworven in de binnen- en buitenland. Dit weekend verschijnen maar liefst 114 junior dames, 180 junior heren en 198 elite dames uit 31 ploegen vanuit de hele wereld. Winnares van de Ronde van Vlaanderen en regerend wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, zal zaterdagmorgen het startschot verzorgen bij de junior vrouwen. Ze zal zelf deelnemen aan de tijdrit en de elite wedstrijd op zaterdagmiddag. Van Dijk won de afgelopen twee jaar de tijdrit van de Omloop van Borsele.

Tevens zal oud wereldkampioene Giorgia Bronzini de Borsele dijken weer gaan trotseren. Zij was in 2010 en 2011 wereldkampioene op de weg. Andere bekende namen die meedoen aan de 31ste editie van het evenement zijn Emma Johansson, Rosella Ratto en Vera Koedooder.

Winnares van vorig jaar.Koedooder won de Omloop van Borsele vorig jaar. Johansson en Ratto werden afgelopen jaar bij het wereldkampioenschap respectievelijk tweede en derde.

Zeeuwen: Annemarie Pasveer uit Arnemuiden, van het Swabo Ladies Team, is de enige Zeeuwse renster op de startlijst. De Zeeuwse ploeg Endura Lady Force verschijnt ook aan de start, maar stelt geen Zeeuwse renster op.

 

30-09-2013

Oud winnaars Mathieu van der Poel en Marianne Vos ook wereldkampioen

 

In het Italiaanse Florence zijn wederom 2 oud winnaars van de EPZ Omloop van Borsele wereld kampioen wielrennen geworden. Van der Poel pakte de wereldtitel bij de Junioren. De 18 jarige won in 2012 de EPZ Omloop van Borsele voor Junioren. Vos pakte voor de derde keer het goud bij de wereldkampioenschappen voor Elite Dames. De Brabantse was 3 keer de snelste in Borsele in 2005, 2006 en 2007.

 

De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele feliciteert beide renners met deze super prestatie.

 

 

24-09-2013

EPZ Omloop van Borsele feliciteert Ellen van Dijk met haar wereldtitel

 

Ellen van Dijk is vandaag wereldkampioene tijdrijden geworden. Met groot machtsvertoon pakte ze het goud op de individuele tijdrit tijdens het WK wielrennen in Florence. Met deze overwinning heeft ze een kroon gezet op haar seizoen. Eerder dit jaar was Van Dijk in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele ook al de snelste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Robert de Jonge

 

24-04-2013

Vrijwilligers bedankt!

 

De 30e EPZ Omloop van Borsele is mede door de inzet van onze vele vrijwilligers een groot succes geworden. Het Wielercomite 's-Heerenhoek wil dan ook graag iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit fantastische wielerweekend enorm bedanken. Op naar volgend jaar!

 

21-04-2013

Bol snelste bij Junioren

 

Cees Bol van het team ZWC DTS-BRC Kennemerland is dewinnaar van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Heren. De renner uit ‘s-Gravenhage ontsnapte na een rit van 120 kilometer in de laatste kilometer uit de kopgroep. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Andre Looij uit Wilnis. Stef Krul uit Tjallebeerd eindigde op de derde plaats.

 

Na 50 kilometer wedstrijd ontstond een kopgroep van 6 waar Bol deel van uitmaakte. Verschillende renners probeerden weg te rijden uit deze kopgroep in de laatste 5 kilometer. Bol maakte 1 kilometer voor de finish de beslissende ontsnapping.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-04-2013

Zijlaard wint driedaagse

 

De Rotterdamse Nicky Zijlaard is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van RWC Ahoy behield nipt haar leiderspositie in de 3e en laatste etappe. Zijlaard pakte in een tussensprint 1 bonificatie seconde, wat ervoor heeft gezorgd dat ze de uiteindelijke winnares is. De Rotterdamse renster eindigt in het algemeen klassement 1 seconde voor de Belgische Lotte Lopecky. Anouk Rijff uit Valkenswaard maakt het podium compleet met een derde plaats.

 

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Belgische Lotte Lopecky. Zij finishte solo 4 seconden voor het peloton.

 

Anouk Rijff won het jongerenklassement, Lotte Lopecky wint het puntenklassement. De Belgische Kaat van der Meulen werd winnaar van het tussensprintklassement. Het nationale team van Groot Brittannië eindigde als eerste in het ploegenklassement.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-04-2013

Leijs snelste in tijdrit Beloften

 

Joeri Leijs uit Standdaarbuiten is winnaar van de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor Beloften. De renner van Croford Cycling Team was ruim 10 seconden sneller dan Daan de Groot uit Lelystad. Bram de Kort uit Dongen maakt het podium compleet met een derde plaats.

 

Leijs reed de tijdrit van 39 kilometer met een gemiddelde snelheid van ruim 45 km/h.

 

 

20-04-2013

Van der poel wint tijdrit Junioren

 

Mathieu van der Poel van team BKCP-Powerplus wint de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor Junioren. De renner woonachtend in België was in de tijdrit over ruim 19 kilometer 23 seconden sneller dan Stef Krul uit Tjalleberd. De Diepenveense Adriaan Janssen werd derde.

Van der Poel reed op het parcours rondom ’s-Heerenhoek een gemiddelde van bijna 46 km/h. Van der Poel staat voornamelijk bekend om zijn kwaliteiten in het veldrijden. In deze discipline werd hij in seizoen 2012-2013 zowel Nederlands, Europees als Wereld kampioen.

 

 

20-04-2013

Koedooder de snelste in 's-Heerenhoek

 

De Apeldoornse Vera Koedooder wint de wegwedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele voor de Elite Vrouwen. De renster van team Sengers Ladies bleef Loes Gunnewijk uit Rekken net voor. De Oud-Beijerslandse Lucinda Brand werd derde.

 

Vanwege de harde wind lag het rennersveld al snel in verschillende groepen. Op 50 kilometer voor de finish ontstond de beslissende kopgroep van 6. Op 1 ronde voor het einde demarreerde Koedooder en Gunnewijk uit deze kopgroep. Samen reden ze naar de finish waar Koedooder de sprint won. Kirsten Wild eindigt in het peloton door een valpartij op de 20e plaats. Ellen van Dijk meldde zich af voor de wegwedstrijd vanwege ziekte. Giorgia Bronzini verscheen door onbekende reden niet aan de start.

 

De UCI 1.2 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede wedstrijd meetellende voor de KNWU Topcompetitie. De Australische Chloe Hosking is op dit moment leider van deze competitie en Elisa Longo Borghini uit Italië voert het jongerenklassement aan.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-04-2013

Hommes winnares van 2e etappe

 

De Daphne Hommes van RTC Noord is de winnares van de tweede etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster uit Dedemsvaart sprong op 10 kilometer voor de finish weg uit het peloton. Hommes finishte 55 seconden voor het peloton. Floortje Mackay uit Woerden werd tweede en de Britse Emily Kay maakte het podium compleet met een derde plaats.

 

De Rotterdamse Nicky Zijlaard blijft aan de leiding in het algemeen klassement, gevolgd door Lotte Lopecky en Anouk Rijff.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-04-2013

Ellen van Dijk wederom snelste in tijdrit

 

Ellen van Dijk van team Specialized Lululemon wint de tijdrit van de KNWU Competitie van de EPZ Omloop van Borsele. De Nederlands kampioene tijdrijden was 26 seconden sneller Loes Gunnewijk uit Zwolle. De Canadese Gillian Carleton werd derde in de tijdrit over ruim 19 kilometer.

 

Het is de tweede keer dat Van Dijk deze tijdrit op haar naam schrijft. In 2012 was de Amsterdamse in ‘s-Heerenhoek ook al de snelste. Dit jaar stond er erg veel wind op het parcours waardoor de tweevoudig Olympisch kampioene op de baan Laura Trott eindigde als 19e. Ellen van Dijk is door haar winst leider in de KNWU Tijdrit Competitie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Robert de Jonge

 

19-04-2013

Zijlaard wint eerste etappe

 

De Nederlandse Nicky Zijlaard is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van RWC Ahoy was in de tijdrit over 13 kilometer 14 seconden sneller dan de Belgische Lotte Lopecky. De Deense Cecilie Ludvig werd derde.

 

Zijlaard reed op het winderige parcours met een gemiddelde van ruim 42 km/h. Met deze overwinning start de dame uit Rotterdam morgen in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd Zijlaard tweede in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele. Zaterdagmorgen om 10.00 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor een rit over 72 kilometer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-04-2013

Voorlopige deelnemerslijsten tijdrijden online

 

Op dit moment staan ook de voorlopige deelnemerslijsten van de tijdritten online. Deze zullen zeer binnenkort omgezet worden naar de definitieve startlijsten. Hierbij staan wederom grote namen bij de Elite Vrouwen. Winnares van vorig jaar en tevens Nederlands Kampioen tijdrijden Ellen van Dijk zal zeker present zijn vrijdagavond 19 april. Laura Trott, de tweevoudig Olympisch Kampioene op de baan heeft ook aangegeven van start te zullen gaan. Daarnaast staan ook de Wereld Kampioenen bij de Junior Vrouwen, Elinor Barker (tijdrit) en Lucy Garner (wegwedstrijd) op de voorlopige deelnemerslijst. Andere noemenswaardige namen op de voorlopige deelnemerslijst van de tijdrit zijn Annemiek van Vleuten (Nederlands Kampioene wegwedstrijd), Pauline Ferrand Prevot (Frans Kampioene tijdrijden) en Ina Yoko Teutenberg.

 

De eerste deelneemster aan de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen start op 19 april om 17.30 uur aan de tijdrit. De eerste Elite Vrouw zal die avond om 19.30 uur weggeschoten worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-04-2013

’s-Heerenhoek klaar voor EPZ Omloop van Borsele

 

Over een kleine 2 weken vindt het wielerweekend van de EPZ Omloop van Borsele plaats. Het Wielercomite ’s-Heerenhoek is al lange tijd druk bezig met alle voorbereidingen. De vlaggen hangen en aankondigingsborden staan en dus is nu ook het dorp klaar voor het wielerspektakel.

 

In ’s-Heerenhoek zullen grote nationale en internationale wielernamen hun opwachting maken in het weekend van 19, 20 en 21 april aanstaande. De voorlopige deelnemerslijsten kunt u vinden onder de categorieen op deze site. Start en finish van de wegwedstrijden is op de Kuijpersdijk in ’s-Heerenhoek. De start van de tijdritten is aan de Cingeldijk. De finish hiervan is zoals gebruikelijk op de Kuijpersdijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-03-2013

Ook Russische ploeg aan de start op 20 April

 

Recent heeft de Russische wielerploeg Rus Velo zich ingeschreven voor de Elite-Vrouwen wegwedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele. Op de deelnemerslijst van dit team staan onder andere Alexandra Burchenkova, Europees Kampioene tijdrijden in 2010, Larisa Pankova, Europees Kampioene op de weg in 2011, en Yulia Blindyuk, huidig Russisch Kampioene.

 

De EPZ Omloop van Borsele wordt verop 19, 20 en 21 april. De start van de Elite-Vrouwen wegwedstrijd is op zaterdag 20 April om 13.30 uur op de Kuypersdijk in 's-Heerenhoek.

 

 

 

26-02-2013

Sterk deelnemersveld bij Omloop voor Elite-Vrouwen

 

De EPZ Omloop van Borsele bij de Elite-Vrouwen heeft dit jaar wederom een sterk deelnemersveld. Op dit moment hebben al 32 ploegen zich aangemeld voor deze 30e editie. Vooral veel buitenlandse ploegen komen zaterdag 20 april naar 's-Heerenhoek.

 

Op de voorlopige deelnemerslijst staat onder andere de tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini. De Italiaanse werd zowel in 2010 als in 2011 wereldkampioene op de weg. Ook haar ploeggenoot Elinor Barker is in de EPZ Omloop van Borsele van de partij. Barker won in september vorig jaar in Valkenburg nog het wereldkampioenschap tijdrijden bij de Junior Vrouwen. In 2012 won de Britse ook de drie daagse voor Junior Vrouwen in Borsele.

 

De winnares van de vorige editie, Ellen van Dijk, zal ook aan de start in ’s-Heerenhoek verschijnen, evenals Kirsten Wild. Wild heeft de edities van 2008 tot en met 2011 op haar naam geschreven.

 

Naast de wegwedstrijd op 20 april organiseert het Wielercomite ’s-Heerenhoek ook een tijdrit voor de Elite-Vrouwen op vrijdagavond 19 april. Laura Trott heeft laten weten hierbij van de partij te zijn. Trott werd in 2012 tweevoudig Olympisch Kampioen op de baan. In 2010 liet ze al zien dat ze de beste was in ’s-Heerenhoek. Toen werd ze winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior-Vrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronzini en Barker starten

De tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini start in de EPZ Omloop van Borsele. De Italiaanse werd zowel in 2010 als in 2011 wereldkampioene op de weg. De renster zal in april 2013 met haar Britse ploeg Wiggle – Honda Pro Cycling Team in ’s Heerenhoek haar opwachting maken. Ook haar ploeggenoot Elinor Barker is in de EPZ Omloop van Borsele van de partij. Barker won in september vorig jaar in Valkenburg nog het wereldkampioenschap tijdrijden bij de Junior Vrouwen. In 2012 won de Britse ook de drie daagse voor Junior Vrouwen in Borsele.

 

 

 

wielercomite-sheerenhoek.nl © Copyright 2013