Bekijk hier de nieuwsberichten van:

2013

2012

2011

2010

Zaterdag 13 juni - 6e DELTA Ride for the Roses Zeelandhallen Goes

Het grootste Zeeuwse fietsevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding

www.deltaridefortheroses.nl

Nieuws EPZ OMLOOP VAN BORSELE

Hier vindt u de meest recente berichten. In de linkerkolom een overzicht van de nieuwsberichten van eerdere jaren.

 

Chiel Breukelman snelste bij Junioren

Chiel Breukelman van het team WRV de Peddelaars heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Heren op zijn naam geschreven. De renner uit Gramsbergen was na een wedstrijd over 126 kilometer de snelste in de sprint van de kopgroep van 14. Danny Voogt uit Wormer eindigde als tweede vlak voor Luuk Lohuis uit Denekamp die derde werd.

 

De wind zorgde voor een zware wedstrijd. Al snel brokkelde het peloton in verschillende stukken. Na ongeveer 60 kilometer wedstrijd ontstond een kopgroep van 9 renners. Een achtervolgende groep met Breukelman sloot hierbij aan op 30 kilometer voor de finish. Uiteindelijk bleek Breukelman de snelste te zijn in de sprint van de kopgroep.

 

Vince Geijs uit Goes is met zijn 14e plaats de beste Zeeuwse renner. Bekijk hier het fotoalbum.

 

 

Mathiesen wint driedaagse

De Deense Pernille Mathiesen is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Deense nationale team heeft door middel van bonificatieseconden bij de tussenprints in de laatste etappe de leiderstrui veroverd. Mathiesen eindigt in het algemeen klassement 1 seconde voor de Beilense Fleur Nagengast. Aafke Soet uit Heerenveen maakt het podium compleet met een derde plaats.

 

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Noorse Susanne Andersen. Ze won de sprint van de kopgroep van 5 rensters. Deze kopgroep werd in de laatste 5 kilometer van de etappe gevormd.

 

Fleur Nagengast wint het jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Pernille Mathiesen. Het combinatieteam Emmen-Drachten-Peddelaars eindigt als eerste in het ploegenklassement.

Bekijk hier het fotoalbum.

 

Wild de snelste in ’s-Heerenhoek

Kirsten Wild uit Almelo heeft de 32e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De 32 jarige wielrenster van Hitec Products was de sterkste in de massasprint. De Amerikaanse Shelly Olds eindigde als tweede vlak voor de Duitse Anna Knauer.

 

Door de stevige wind brak het peloton in de openingsfase in verschillende stukken. Uiteindelijk kwam het merendeel van de groepen weer bij elkaar. In de slotfase hebben diverse rensters geprobeerd weg te komen uit het peloton, maar boekten hierbij niet het gehoopte resultaat. In de laatste kilometers werd het tempo door de dames van Hitec Products opgevoerd waardoor er geen ontsnapping meer mogelijk was. Wild won de massasprint zeer overtuigend. Het is na de zeges in 2008, 2009, 2010 en 2011 de vijfde keer dat Wild zegeviert in ’s-Heerenhoek.

 

De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de vierde wedstrijd meetellende voor de KNWU Topcompetitie. Kirsten Wild won eerder de Novilon Eurocup en de Ronde van Gelderland en blijft leidster van dit klassement.

Bekijk hier het fotoalbum.

 

 

Pruisscher wint 2e etappe EPZ Omloop van Borsele

Arianne Pruisscher uit Nieuw Dordrecht heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Vrouwen gewonnen. De renster van het combinatieteam Em-Dra-Ped was na een etappe over 72 kilometer de snelste in een massasprint. De Beilense Fleur Nagengast finishte als tweede en de Noorse Susanne Andersen kwam als derde over de streep.

 

Fleur Nagengast van combinatieteam Em-Dra-Ped neemt door haar tweede plaats in de 2e etappe de leiding over in het algemeen klassement gevolgd door Pernille Mathiesen en Aafke Soet.

Bekijk hier het fotoalbum.

 

 

Winnaars Elite Vrouwen tijdrit

Ellen van Dijk wint ook deze Elite vrouwen tijdrit in de Omloop van Borsele. Het is een zeer mooi podium met: Wereldkampioene tijdrijden 2013, 1e WK tijdrijden onder de 19 jaar en de winnares van de Waalse Pijl.

1. Ellen van Dijk 26:14.65

2. Lisa Brennauer 26:32.48

3. Anna van der Breggen 27:02.14

Bekijk het fotoalbum.

 

Winnaars 1e etappe Junior Vrouwen, individuele tijdrit 13.6 km - vrijdag 25 april 2015

De Deense Pernille Mathiesen, die eerder 2e werd op het WK tijdrijden, heeft vandaag de tijdrit op haar naam heeft geschreven.

  1. Pernille Mathiesen - 19:25.22 - Danish National Team
  2. Fleur Nagengast - 19:28.80 - Combinatie Emmen-Drachten-Peddelaars
  3. Aafke Soet - 19:29.21 - Combinatie Emmen-Drachten-Peddelaars

Onder Junior Vrouwen vindt u de volledige lijst met deelnemers en tijden.

Bekijk hier een aantal foto's. De huldiging vindt zaterdag 26 april plaats.

 

27-02-2015 Veel international ploegen aan de start van de EPZ Omloop van Borsele

In het weekend van 24, 25 en 26 april reizen veel internationale ploegen af naar ’s-Heerenhoek om deel te nemen aan de 32e EPZ Omloop van Borsele. Bij de wedstrijd van de Elite Dames zijn 18 van de 33 ploegen afkomstig uit het buitenland, bij de driedaagse voor de Junior Vrouwen zijn dit er 8 van de 20.

 

Tijdens het wielerweekend zijn er teams uit onder andere Canada, Australië, Italië, Denemarken en Estland. De inschrijvingen van de wedstrijden van de EPZ Omloop van Borsele zitten helemaal vol, met uitzondering van de tijdrit voor Elite Dames. Ploegen die zich nu nog inschrijven komen op de reservelijst.

 

Op dit moment zijn nog niet alle namen van deelnemers bekend. Deze volgen altijd later. Op de voorlopige deelnemerslijst van de Elite Dames staan onder andere Kirsten Wild, Giorgia Bronzini en Chloe Hosking (winnares vorig jaar). Het belooft dus weer een sterk deelnemersveld te worden. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015 voor de categorieën Elite Dames, Junior Vrouwen en Junior Heren.

 

De voorlopige deelnemerslijsten kunt u vinden op deze website.

 

 

19-12-2014 Voorzitter en Secretaris EPZ Omloop van Borsele nemen bord Jan Raas route in ontvangst

Zeeland telt vanaf komend voorjaar vier fietsroutes die vernoemd zijn naar wielerhelden uit de provincie: Jan Raas, Jo de Roo, Theo Middelkamp en Keetie van Oosten-Hage. De routes werden gepresenteerd door Tourdirecteur Christian Prudhomme. De Fransman bezocht Neeltje Jans, waar volgende zomer de tweede rit van de Ronde van Frankrijk eindigt.

De vier routes zijn ontwikkeld door Routebureau VVV Zeeland, in samenwerking met SportZeeland en de provincie en voorzien van bewegwijzering. De routes zijn vernoemd naar grote renners uit de Zeeuwse wielergeschiedenis, renners gehard en gevormd door de altijd aanwezige Zeeuwse wind. Dit voorjaar organiseerden de initiatiefnemers van de routes een verkiezing waarin het publiek mocht bepalen wie zich de grootste wielerhelden aller tijden mogen noemen.

 

05-12-2014 UCI wil WorldTour voor vrouwen

De UCI wil in de komende jaren de wereldbeker voor vrouwen uitbouwen tot een World Tour voor deze categorie. Behalve eendagskoersen zullen daarom ook etappewedstrijden toe gevoegd worden. Dat moet een eerste beslag krijgen in 2016.

In de wereldbekerreeks zit nu nog één Nederlandse wedstrijd: de Boels Ronde van Drenthe, maar eventueel kunnen ook wedstrijden als de Boels Ladies Tour, de Omloop van Borsele, de Ronde van Overijssel en de Boels Hills Classic toe gevoegd worden aan deze nieuwe reeks. Dat zijn wedstrijden die als .1-wedstrijd net boven het hoogste niveau acteren. Het is de bedoeling de professionaliteit van de vrouwenteams verder te verhogen en een interessanter platform voor tv aan te reiken. Marianne Vos liet eerder als eens weten een voorstander te zijn van verschillende niveaus. "Zodat professionele rensters en teams een podium hebben, maar de groep rensters daaronder ook."

 

18-11-2014 EPZ verlengt sponsorcontract met EPZ Omloop van Borsele

EPZ heeft het sponsorcontract met de EPZ Omloop van Borsele met 2 jaar verlengd. Tot en met 2016 zal EPZ hoofdsponsor blijven van de Zeeuwse wielerwedstrijd. Al sinds 2010 kan de organisatie rekenen op de financiële steun van EPZ. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele in 2015 door de UCI opgewaardeerd is naar een 1.1 wedstrijd. De EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 24, 25 en 26 april 2015. Naast de 1.1 wedstrijd voor de Elite Dames op zaterdag 25 april biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).

 

29-09-2014 Epz Omloop van Borsele opgewaardeerd naar UCI 1.1 wedstrijd

De Dames Elite wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is in 2015 door de UCI opgewaardeerd naar een 1.1 wedstrijd. Deze UCI klassering is een dagwedstrijd in de 1e categorie, de op één na hoogste klassering in het wielrennen. De EPZ Omloop van Borsele wordt hiermee een van de weinige 1.1 wedstrijden voor Elite dames in Nederland en de enige in Zeeland met zo'n hoge klassering.

 

Voor de wielrensters betekent dit dat er dubbele UCI punten te verdienen zijn in de EPZ Omloop van Borsele. Met deze dubbele punten hoopt de organisatie zich te verzekeren van de komst van grote namen naar 's-Heerenhoek. De Zeeuwse wedstrijd doet hierdoor vanaf 2015 meer mee voor het UCI klassement.

 

De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele doet er alles aan om het dames wielrennen naar een hoger niveau te tillen. De 1.1 wedstrijd voor Elite Dames wordt verreden op zaterdag 25 april 2015. Hiernaast biedt de EPZ Omloop van Borsele in ditzelfde weekend ook een podium voor de Junior Vrouwen (driedaagse) en Junior heren (zondag).

 

28-09-2014 Verschillende deelneemsters EPZ Omloop van Borsele wereldkampioen

Dat bij de EPZ Omloop van Borsele de wereldtop aan de start staat is deze wereldkampioenschappen wel gebleken. Verschillende deelneemsters van de 2014 editie mogen vanaf nu de wereldtitel dragen. Lisa Brennauer is wereldkampioene tijdrit bij de Elite Dames. Zij was in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele 4e dit jaar. Amalie Dideriksen is na 2 etappes te hebben gewonnen in 's-Heerenhoek nu ook wereldkampioene Junior Vrouwen en Pauline Ferrand-Prevot eindigde in april als 6e en was iedereen te snel af bij de wereldkampioenschappen wegwedstrijd bij de Elite Dames. Wij willen uiteraard deze dames feliciteren met hun wereldtitel.

 

27-04-2014 Winnaar van de Junior heren is Julius van den Berg

Winnaar van de Junior heren EPZ Omloop van Borsele is Julius van den Berg van Viking Monkeytown, als tweede Bram Welten vanTWC Pijnenburg en als derde Stefan Kreder van Willebrord Wil Vooruit. Het live verslag kunt u terug lezen, klik hier. Voor een video van de finish en de foto's, klik hier.

 

27-04-2014 Winnaar 3 daagse Junior Vrouwen

Winnaar van de 3 daagse Junior Vrouwen EPZ Omloop van Borsele is Grace Garner, zij gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster!

De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement. Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.

 

27-04-2014 De winnaars van de 3e etappe Junior Vrouwen - EPZ omloop van Borsele

1. Amalie Dideriksen (National Team Denmark)

2. Grace Garner (National Selection Great Brittain)

3. Marjolein van 't Geloof (RWC Ahoy)

Grace Garner gaat met maar liefst 4 truien naar huis. Beste jongere (witte trui), leidster in het algemeen klassement (rode trui), leidster in het puntenklassement (oranje trui) en de paarse trui voor de beste sprintster! De Nationale Ploeg België was de beste van het klassement.

Klik hier voor een video van de finish en fotoreportage.

 

26-04-2014 Winnaars Elite Vrouwen UCI 120 km

1. Chloe Hosking (Hitec Products)

2. Kirsten Wild (Team Giant Shimano)

3. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans)

Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur. Klik hier voor een uitgebreide videoreportage.

 

In de eindsprint op de Kuijpersdijk in 's-Heerenhoek was de Australische Chloe Hosking (Hitec Products) de snelste van een selecte kopgroep. Oud-winnares Kirsten Wild (Giant-Shimano) eindige op de tweede plaats. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), die vrijdagavond wedstrijd in de tijdritcompetitie had gewonnen, werd derde. Van de vijf Zeeuwse rensters die van start gingen haalde er niet één de finish. Het was een zware race, er zijn 159 renners gestart en 59 hebben de finish gehaald. De gemiddelde snelheid was: 40,51 km per uur.

 

Belangrijke zege

De 23-jarige Hosking noemde de zege in 's-Heerenhoek één van de belangrijkste in haar carrière. "Als je mee wil tellen als profrenster moet je een keer een wedstrijd in Europa hebben gewonnen", aldus de Australische. Hosking was de snelste van een eerste groep van vijftien rensters die in de laatste ronde van 24 kilometer ontstond, toen Van Dijk samen met Annemiek van Vleuten (Rabobank-Liv) was gedemarreerd. Dat duo werd in de finale teruggepakt. (bron: Omroep Zeeland)

 

Tweede wedstrijd

De koers is na de Ronde van Gelderland (gewonnen door Wild) de tweede wedstrijd in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen. Wild blijft leider in de Topcompetitie. Er volgen na de Omloop nog twee wedstrijden.

 

26-04-2014 Winnaars 2e etappe Junior vrouwen

1. Amelie Dideriksen van National Team Denmark

2. Chanella Stougje van RWC Ahoyj

3. Marjolein van 't Geloof ook van RWC Ahoy.

Klik hier om de video van de finish te zien!

 

Rode trui EPZ -Jeanne Korevaar

Oranje trui Martens Cleaning - Chanelle Stougje

Witte trui Spruijt Pallethandel -Grace Gartner

Paarse trui ZSB -Jeanne Korevaar

 

25-04-2014 Winnares van Elite Vrouwen tijdrit is ‘tijdrittopper’ Ellen van Dijk

Ellen Dijk van Boels-Dolmans is de winnares van Elite vrouwen tijdrit met een tijd van 26:48:62, de tweede plaats is voor Chantal Blaak van Specialized Lululemon met een tijd van 26:57:36 en de derde die het podium betreedt is Tayler Wiles (USA) ook van Specialized Lululemon met een tijd van 27:01:30

De gemiddelde snelheid was 43,6 km/h.

Winnares van de Ronde van Vlaanderen en regerend wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, zal zaterdagmorgen het startschot verzorgen bij de junior vrouwen. Ze zal zelf deelnemen aan de elite wedstrijd op zaterdagmiddag. Van Dijk won de afgelopen twee jaar de tijdrit van de Omloop van Borsele.

 

25-04-2014 Winnares van 1e etappe Junior vrouwen tijdrit is Jeane Korevaar

Jeane Korevaar van Jan van Arckel-ARC Ulysses is de winnares van de 1e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen met een tijd van 19:36.00, tweede is Grace Garner van Great Britain Cycling met een tijd van 19:37.87 (ze staat nu nummer 1 in het jongerenklassement) en de derde plaats is voor Melissa Lowther ook van Great Britain Cycling Team met een tijd van 19:38.69.

EPZ Omloop van Borsele 2015