31e EPZ Omloop van Borsele

25, 26 en 27 april 2014

Bekijk hier de nieuwsberichten van:

2012

2011

2010

Hier vindt u de meest recente berichten. In de linkerkolom een overzicht van de nieuwsberichten van eerdere jaren.

 

30-09-2013

Oud winnaars Mathieu van der Poel en Marianne Vos ook wereldkampioen

 

In het Italiaanse Florence zijn wederom 2 oud winnaars van de EPZ Omloop van Borsele wereld kampioen wielrennen geworden. Van der Poel pakte de wereldtitel bij de Junioren. De 18 jarige won in 2012 de EPZ Omloop van Borsele voor Junioren. Vos pakte voor de derde keer het goud bij de wereldkampioenschappen voor Elite Dames. De Brabantse was 3 keer de snelste in Borsele in 2005, 2006 en 2007.

 

De organisatie van de EPZ Omloop van Borsele feliciteert beide renners met deze super prestatie.

 

 

24-09-2013

EPZ Omloop van Borsele feliciteert Ellen van Dijk met haar wereldtitel

 

Ellen van Dijk is vandaag wereldkampioene tijdrijden geworden. Met groot machtsvertoon pakte ze het goud op de individuele tijdrit tijdens het WK wielrennen in Florence. Met deze overwinning heeft ze een kroon gezet op haar seizoen. Eerder dit jaar was Van Dijk in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele ook al de snelste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Robert de Jonge

 

24-04-2013

Vrijwilligers bedankt!

 

De 30e EPZ Omloop van Borsele is mede door de inzet van onze vele vrijwilligers een groot succes geworden. Het Wielercomite 's-Heerenhoek wil dan ook graag iedereen die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit fantastische wielerweekend enorm bedanken. Op naar volgend jaar!

 

21-04-2013

Bol snelste bij Junioren

 

Cees Bol van het team ZWC DTS-BRC Kennemerland is dewinnaar van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Heren. De renner uit ‘s-Gravenhage ontsnapte na een rit van 120 kilometer in de laatste kilometer uit de kopgroep. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Andre Looij uit Wilnis. Stef Krul uit Tjallebeerd eindigde op de derde plaats.

 

Na 50 kilometer wedstrijd ontstond een kopgroep van 6 waar Bol deel van uitmaakte. Verschillende renners probeerden weg te rijden uit deze kopgroep in de laatste 5 kilometer. Bol maakte 1 kilometer voor de finish de beslissende ontsnapping.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-04-2013

Zijlaard wint driedaagse

 

De Rotterdamse Nicky Zijlaard is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van RWC Ahoy behield nipt haar leiderspositie in de 3e en laatste etappe. Zijlaard pakte in een tussensprint 1 bonificatie seconde, wat ervoor heeft gezorgd dat ze de uiteindelijke winnares is. De Rotterdamse renster eindigt in het algemeen klassement 1 seconde voor de Belgische Lotte Lopecky. Anouk Rijff uit Valkenswaard maakt het podium compleet met een derde plaats.

 

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Belgische Lotte Lopecky. Zij finishte solo 4 seconden voor het peloton.

 

Anouk Rijff won het jongerenklassement, Lotte Lopecky wint het puntenklassement. De Belgische Kaat van der Meulen werd winnaar van het tussensprintklassement. Het nationale team van Groot Brittannië eindigde als eerste in het ploegenklassement.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-04-2013

Leijs snelste in tijdrit Beloften

 

Joeri Leijs uit Standdaarbuiten is winnaar van de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor Beloften. De renner van Croford Cycling Team was ruim 10 seconden sneller dan Daan de Groot uit Lelystad. Bram de Kort uit Dongen maakt het podium compleet met een derde plaats.

 

Leijs reed de tijdrit van 39 kilometer met een gemiddelde snelheid van ruim 45 km/h.

 

 

20-04-2013

Van der poel wint tijdrit Junioren

 

Mathieu van der Poel van team BKCP-Powerplus wint de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor Junioren. De renner woonachtend in België was in de tijdrit over ruim 19 kilometer 23 seconden sneller dan Stef Krul uit Tjalleberd. De Diepenveense Adriaan Janssen werd derde.

Van der Poel reed op het parcours rondom ’s-Heerenhoek een gemiddelde van bijna 46 km/h. Van der Poel staat voornamelijk bekend om zijn kwaliteiten in het veldrijden. In deze discipline werd hij in seizoen 2012-2013 zowel Nederlands, Europees als Wereld kampioen.

 

 

20-04-2013

Koedooder de snelste in 's-Heerenhoek

 

De Apeldoornse Vera Koedooder wint de wegwedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele voor de Elite Vrouwen. De renster van team Sengers Ladies bleef Loes Gunnewijk uit Rekken net voor. De Oud-Beijerslandse Lucinda Brand werd derde.

 

Vanwege de harde wind lag het rennersveld al snel in verschillende groepen. Op 50 kilometer voor de finish ontstond de beslissende kopgroep van 6. Op 1 ronde voor het einde demarreerde Koedooder en Gunnewijk uit deze kopgroep. Samen reden ze naar de finish waar Koedooder de sprint won. Kirsten Wild eindigt in het peloton door een valpartij op de 20e plaats. Ellen van Dijk meldde zich af voor de wegwedstrijd vanwege ziekte. Giorgia Bronzini verscheen door onbekende reden niet aan de start.

 

De UCI 1.2 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede wedstrijd meetellende voor de KNWU Topcompetitie. De Australische Chloe Hosking is op dit moment leider van deze competitie en Elisa Longo Borghini uit Italië voert het jongerenklassement aan.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-04-2013

Hommes winnares van 2e etappe

 

De Daphne Hommes van RTC Noord is de winnares van de tweede etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster uit Dedemsvaart sprong op 10 kilometer voor de finish weg uit het peloton. Hommes finishte 55 seconden voor het peloton. Floortje Mackay uit Woerden werd tweede en de Britse Emily Kay maakte het podium compleet met een derde plaats.

 

De Rotterdamse Nicky Zijlaard blijft aan de leiding in het algemeen klassement, gevolgd door Lotte Lopecky en Anouk Rijff.

 

Voor een filmpje van de finish: klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-04-2013

Ellen van Dijk wederom snelste in tijdrit

 

Ellen van Dijk van team Specialized Lululemon wint de tijdrit van de KNWU Competitie van de EPZ Omloop van Borsele. De Nederlands kampioene tijdrijden was 26 seconden sneller Loes Gunnewijk uit Zwolle. De Canadese Gillian Carleton werd derde in de tijdrit over ruim 19 kilometer.

 

Het is de tweede keer dat Van Dijk deze tijdrit op haar naam schrijft. In 2012 was de Amsterdamse in ‘s-Heerenhoek ook al de snelste. Dit jaar stond er erg veel wind op het parcours waardoor de tweevoudig Olympisch kampioene op de baan Laura Trott eindigde als 19e. Ellen van Dijk is door haar winst leider in de KNWU Tijdrit Competitie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Robert de Jonge

 

19-04-2013

Zijlaard wint eerste etappe

 

De Nederlandse Nicky Zijlaard is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van RWC Ahoy was in de tijdrit over 13 kilometer 14 seconden sneller dan de Belgische Lotte Lopecky. De Deense Cecilie Ludvig werd derde.

 

Zijlaard reed op het winderige parcours met een gemiddelde van ruim 42 km/h. Met deze overwinning start de dame uit Rotterdam morgen in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd Zijlaard tweede in de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele. Zaterdagmorgen om 10.00 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor een rit over 72 kilometer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-04-2013

Voorlopige deelnemerslijsten tijdrijden online

 

Op dit moment staan ook de voorlopige deelnemerslijsten van de tijdritten online. Deze zullen zeer binnenkort omgezet worden naar de definitieve startlijsten. Hierbij staan wederom grote namen bij de Elite Vrouwen. Winnares van vorig jaar en tevens Nederlands Kampioen tijdrijden Ellen van Dijk zal zeker present zijn vrijdagavond 19 april. Laura Trott, de tweevoudig Olympisch Kampioene op de baan heeft ook aangegeven van start te zullen gaan. Daarnaast staan ook de Wereld Kampioenen bij de Junior Vrouwen, Elinor Barker (tijdrit) en Lucy Garner (wegwedstrijd) op de voorlopige deelnemerslijst. Andere noemenswaardige namen op de voorlopige deelnemerslijst van de tijdrit zijn Annemiek van Vleuten (Nederlands Kampioene wegwedstrijd), Pauline Ferrand Prevot (Frans Kampioene tijdrijden) en Ina Yoko Teutenberg.

 

De eerste deelneemster aan de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen start op 19 april om 17.30 uur aan de tijdrit. De eerste Elite Vrouw zal die avond om 19.30 uur weggeschoten worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-04-2013

’s-Heerenhoek klaar voor EPZ Omloop van Borsele

 

Over een kleine 2 weken vindt het wielerweekend van de EPZ Omloop van Borsele plaats. Het Wielercomite ’s-Heerenhoek is al lange tijd druk bezig met alle voorbereidingen. De vlaggen hangen en aankondigingsborden staan en dus is nu ook het dorp klaar voor het wielerspektakel.

 

In ’s-Heerenhoek zullen grote nationale en internationale wielernamen hun opwachting maken in het weekend van 19, 20 en 21 april aanstaande. De voorlopige deelnemerslijsten kunt u vinden onder de categorieen op deze site. Start en finish van de wegwedstrijden is op de Kuijpersdijk in ’s-Heerenhoek. De start van de tijdritten is aan de Cingeldijk. De finish hiervan is zoals gebruikelijk op de Kuijpersdijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-03-2013

Ook Russische ploeg aan de start op 20 April

 

Recent heeft de Russische wielerploeg Rus Velo zich ingeschreven voor de Elite-Vrouwen wegwedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele. Op de deelnemerslijst van dit team staan onder andere Alexandra Burchenkova, Europees Kampioene tijdrijden in 2010, Larisa Pankova, Europees Kampioene op de weg in 2011, en Yulia Blindyuk, huidig Russisch Kampioene.

 

De EPZ Omloop van Borsele wordt verop 19, 20 en 21 april. De start van de Elite-Vrouwen wegwedstrijd is op zaterdag 20 April om 13.30 uur op de Kuypersdijk in 's-Heerenhoek.

 

 

 

26-02-2013

Sterk deelnemersveld bij Omloop voor Elite-Vrouwen

 

De EPZ Omloop van Borsele bij de Elite-Vrouwen heeft dit jaar wederom een sterk deelnemersveld. Op dit moment hebben al 32 ploegen zich aangemeld voor deze 30e editie. Vooral veel buitenlandse ploegen komen zaterdag 20 april naar 's-Heerenhoek.

 

Op de voorlopige deelnemerslijst staat onder andere de tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini. De Italiaanse werd zowel in 2010 als in 2011 wereldkampioene op de weg. Ook haar ploeggenoot Elinor Barker is in de EPZ Omloop van Borsele van de partij. Barker won in september vorig jaar in Valkenburg nog het wereldkampioenschap tijdrijden bij de Junior Vrouwen. In 2012 won de Britse ook de drie daagse voor Junior Vrouwen in Borsele.

 

De winnares van de vorige editie, Ellen van Dijk, zal ook aan de start in ’s-Heerenhoek verschijnen, evenals Kirsten Wild. Wild heeft de edities van 2008 tot en met 2011 op haar naam geschreven.

 

Naast de wegwedstrijd op 20 april organiseert het Wielercomite ’s-Heerenhoek ook een tijdrit voor de Elite-Vrouwen op vrijdagavond 19 april. Laura Trott heeft laten weten hierbij van de partij te zijn. Trott werd in 2012 tweevoudig Olympisch Kampioen op de baan. In 2010 liet ze al zien dat ze de beste was in ’s-Heerenhoek. Toen werd ze winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior-Vrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronzini en Barker starten

De tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini start in de EPZ Omloop van Borsele. De Italiaanse werd zowel in 2010 als in 2011 wereldkampioene op de weg. De renster zal in april 2013 met haar Britse ploeg Wiggle – Honda Pro Cycling Team in ’s Heerenhoek haar opwachting maken. Ook haar ploeggenoot Elinor Barker is in de EPZ Omloop van Borsele van de partij. Barker won in september vorig jaar in Valkenburg nog het wereldkampioenschap tijdrijden bij de Junior Vrouwen. In 2012 won de Britse ook de drie daagse voor Junior Vrouwen in Borsele.

 

 

 

 

wielercomite-sheerenhoek.nl © Copyright 2013